Award Mooiste Match

 in Nieuws
Match uit De Bilt wint Award bij eerste editie van NLmatcht!

 

(Foto: Hans Lebbe – HLP Images)

8 december 2016
De eerste editie van NLmatcht was succesvol voor de gemeente De Bilt. Tijdens het Maatschappelijk Diner dat op 17 november 2016 werd gehouden, zijn 81 matches gemaakt tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Een van deze matches heeft de eerste prijs behaald bij de verkiezing van de mooiste match van Nederland tijdens het Congres ‘Sociaal ondernemen loont’ in Den Haag.

Maatschappelijk diner
Samen voor De Bilt organiseerde het Maatschappelijk Diner samen met MENS De Bilt. Voor dit diner waren 21 Biltse bedrijven en 21 maatschappelijke organisaties uitgenodigd. Zij gingen met elkaar in gesprek over wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Men kon specifieke kennis inzetten, of gebruik maken van elkaars faciliteiten zoals een ruimte of materialen. Tijdens het diner was geld vragen taboe.

NLmatcht
Het evenement NLmatcht startte op 10 oktober tijdens de Dag van de Duurzaamheid en eindigde op 24 november. In deze periode zijn er 4.144 matches gemaakt, tijdens 73 evenementen verspreid in het hele land. Het  Maatschappelijke Diner werd georganiseerd in deze periode. NLmatcht heeft landelijk ruim 4.100 succesvolle matches tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties opgeleverd, met een sociale waarde van €4,5 miljoen.

Over de winnende match

Joanne Penning (directeur Samen voor De Bilt) en Judith Boezewinkel (MENS De Bilt) namen de NLmatcht Award in ontvangst namens de 9 partijen die bij de match zijn betrokken. Foto: Wim van der Spiegel.

Joanne Penning (directeur Samen voor De Bilt) en Judith Boezewinkel (MENS De Bilt) namen de NLmatcht Award in ontvangst namens de 9 partijen die bij de match zijn betrokken. Foto: Wim van der Spiegel.

De match uit De Bilt kwam als winnaar uit de bus: negen verschillende partijen hebben afgesproken zich in te zetten voor vijftien statushouders in de gemeente De Bilt, om hen te trainen en voor te bereiden op een baan bij Biltse bedrijven. Gemeente De Bilt, MENS De Bilt en Steunpunt Vluchtelingen De Bilt zoeken naar stage- en werkplekken voor vluchtelingen met een verblijfstatus. KNMI, Warande Woonzorgcentrum Schutsmantel, Woonstichting SSW en Wereldwinkel De Bilt bieden de vijftien statushouders de mogelijkheid om te ‘proef solliciteren’: de statushouders schrijven deze organisaties een brief, voeren een sollicitatiegesprek en krijgen uitgebreide feedback. Rotary De Bilt Bilthoven en Business Club De Bilt zetten hun netwerk in om deze mensen ook daadwerkelijk aan het werk te helpen.

Commentaar van de jury
De jury van NLmatcht noemt de match een mooi voorbeeld van een brede en diverse coalitie. ‘Iedere partij draagt bij vanuit de eigen expertise. De actualiteit van het thema hoeft geen verder betoog. De jury wenst alle partijen bijzonder veel succes en spoort Samen voor De Bilt aan om straks met de behaalde resultaten ook andere gemeenten te inspireren.’ Matches uit Amersfoort en Enschede werden respectievelijk tweede en derde.

Project We Match
De match kwam voort uit het project ‘We Match’ dat onlangs in gemeente De Bilt startte. Vijftien statushouders worden begeleid om zelf in actie te komen en hun talenten in te zetten voor hun integratie en het vinden van werk, stage of studie. Het traject bestaat uit theatertrainingen, begeleiding door buddy’s (burgers uit gemeente De Bilt) en coaching door professionals. Theaterschool Masquerade coördineert het project We Match in opdracht van gemeente De Bilt. Voor meer informatie over We Match kunt u contact opnemen via wematchdebilt@gmail.com.

Meer weten?
Wilt u meer weten over het Maatschappelijk Diner of ook bijdragen aan een match? Neem dan contact op met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt. Bekijk alle informatie over het Maatschappelijk Diner.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Samen voor De BiltSTIDAD - Bedrijfspartner van Samen voor De Bilt
X