Gastlessen ‘Omgaan met geld’

 in Nieuws
Regionale Sociale Dienst verzorgt gastlessen ‘Omgaan met geld’ op de Oranje Nassau School

17 februari 2017

(Grote foto: Hans Lebbe – HLP Images)

Schuldhulpverlener Tilly van Bussel van de Regionale Sociale Dienst (RSD) verzorgde op 26 januari en 2 februari twee gastlessen over `Omgaan met Geld` op de Oranje Nassau School (ONS) in Bilthoven. Als onderdeel van het vak Economie kregen tweedejaars leerlingen van deze mavo les over schulden. Onderwerpen als: Wat zijn schulden, Hoe raak je in de schulden en Wat moet je doen als schulden problematisch zijn geworden, kwamen aan de orde en werden geïllustreerd met filmpjes.

Sam Polderman, docent Economie op de Oranje Nassau School, en Tilly van Bussel, schuldhulpverlener bij de Regionale Sociale Dienst, laten met een voorbeeld zien hoe snel een schuld oploopt. (Foto: Hans Lebbe - HLP Images)

Sam Polderman, docent Economie op de Oranje Nassau School, en Tilly van Bussel, schuldhulpverlener bij de Regionale Sociale Dienst, laten met een voorbeeld zien hoe snel een schuld oploopt. (Foto: Hans Lebbe – HLP Images)

Project ‘Omgaan met geld’
Samen voor De Bilt organiseert het project ‘Omgaan met geld’ samen met MENS De Bilt. Doel van het project is scholieren op een actieve manier bewust te maken hoe je verstandig met geld omgaat en niet in een problematische schuldsituatie terechtkomt.

Gastlessen
Samen voor De Bilt speelt een verbindende rol bij de organisatie van gastlessen door bedrijven op scholen. Bij het ING Nederland fonds heeft Samen voor De Bilt een aanvraag ingediend voor een donatie om het geven van gastlessen op Biltse scholen nog beter te kunnen verzorgen. Daarop is positief gereageerd. Van 9 januari tot en met 30 januari 2017 kon worden gestemd op onze aanvraag. Samen voor De Bilt won daarbij de tweede prijs: een geldbedrag van € 3.000.

Eerdere voorbeelden van gastlessen zijn:
• een bank die kinderen op een BSO bewust maakt van de waarde van geld;
• een woningcorporatie vertelt op een middelbare school over problematische schulden en gevolgen voor huisvesting.

Meer informatie
Heeft u ook interesse in het project ‘Omgaan met geld’ of wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel, adviseur Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, (06) 11 56 49 57, judith@samenvoordebilt.nl.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Geef de gastlessen op Biltse scholen een 'boost' en stem op Samen voor De Bilt.Gastlessen op Biltse scholen krijgen een 'boost' met de verkregen ING-donatie.
X