2e prijs ING-donatie

 in Nieuws
Samen voor De Bilt wint 2e prijs bij ’Help Nederland vooruit’ van ING!

20 februari 2017

ING Nederland waardeert de inzet van de vele actieve verenigingen en stichtingen die zich lokaal inzetten voor mensen en de maatschappij. Met de campagne ‘Help Nederland vooruit‘ geeft ING deze initiatieven een steuntje in de rug. Samen voor De Bilt deed ook mee aan deze campagne en won daarmee de 2e prijs waaraan een geldbedrag van € 3.000 is verbonden.

In november 2016 konden lokale stichtingen zich aanmelden voor de campagne ‘Help Nederland vooruit‘ van het ING Nederland fonds om daarmee in aanmerking te komen voor een donatie. Uit alle aanmeldingen werden 260 stichtingen geselecteerd die door mochten naar de stemronde. Samen voor De Bilt was één van deze stichtingen. Tijdens de stemperiode die van 9 tot en met 30 januari jl. liep, ging het erom dat de gekozen stichtingen stemmen gingen verzamelen. Het aantal stemmen zou uiteindelijk de hoogte van de donatie bepalen, die varieerde van € 1.000 (minste aantal stemmen) tot € 5.000 (meeste stemmen). In de stemperiode hebben wij enorm ons best gedaan zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Gastlessen op Biltse scholen krijgen een 'boost' met de verkregen ING-donatie.

Gastlessen op Biltse scholen krijgen een ‘boost’ met de verkregen ING-donatie.

Gastlessen op Biltse scholen
En met resultaat, want met het aantal verzamelde stemmen hebben wij de tweede prijs gewonnen. De € 3.000 die hieraan is verbonden, gaan wij inzetten voor de uitvoering van het Biltse scholenproject. Met dit project stimuleert Samen voor De Bilt Biltse ondernemers hun kennis te delen op scholen. Zo kunnen het KNMI, Sweco, Greenlink en Ekoplaza bijvoorbeeld gastlessen geven op het Groenhorst, de Werkplaats en andere scholen.

Wij zijn enorm blij met deze prijs en danken iedereen die op ons heeft gestemd!

Meer informatie
Wilt u meer weten over het Biltse scholenproject of heeft u interesse in het geven van gastlessen? Neem dan contact op met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt, (06) 46 06 40 10, of Judith Boezewinkel, (06) 11 56 49 57.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Sam Polderman, docent Economie op de Oranje Nassau School, en Tilly van Bussel, schuldhulpverlener bij de Regionale Sociale Dienst, laten met een voorbeeld zien hoe snel een schuld oploopt. (Foto: Hans Lebbe - HLP Images)
X