Succesvolle start basiscursus ‘Naaien en kleding herstellen’

 in Nieuws
Succesvolle start basiscursus ‘Naaien & kleding herstellen’

(Foto: Cursiste Walaa Awad in actie bij haar eerste naailes (© Hans Lebbe – HLPImages))

20 april 2018

Afgelopen week is de basiscursus ‘Naaien & kleding herstellen’ van start gegaan. In tien lessen leren cursisten kleding maken, vermaken en repareren. De cursus is georganiseerd voor mensen op of onder bijstandsniveau/mensen met een U-pas. Zij betalen geen geld voor het volgen van de cursus.

Van links naar rechts: cursist Subhia Hedxishekho krijgt uitleg over het gebruik van de naaimachine door Wil Moget, docent. Martijn van Veenendaal van Sympany en Ruud Jansen van WVT vragen cursist Walaa Awad hoe de eerste les gaat. (foto: © Hans Lebbe/HLP images)

Van links naar rechts: cursist Subhia Hedxishekho krijgt uitleg over het gebruik van de naaimachine door Wil Moget, docent. Martijn van Veenendaal van Sympany en Ruud Jansen van WVT vragen cursist Walaa Awad hoe de eerste les gaat. (foto: © Hans Lebbe/HLP images)

Hulpvaardigheid onderling groot
De cursus die plaatsvindt bij WVT zit met acht deelnemers meteen vol. Al de eerste les gingen zij aan de slag met het maken van een eenvoudig kledingstuk. De hulpvaardigheid onderling bleek groot. Met de lessen leren cursisten een nieuwe vaardigheid die hen geld uitspaart. Bovendien is het een goede manier om nieuwe sociale contacten op te doen.

Donatie Sympany
De cursus is opgezet in samenwerking met gemeente De Bilt en kon worden gestart dankzij de donatie van textielinzamelaar Sympany. Zij zamelen kleding in en steunen textiel gerelateerde projecten in Nederland, Afrika en India. Doel is blijvende ontwikkeling en het vergroten van de zelfredzaamheid van de lokale bevolking.

Organisaties
De basiscursus ‘Naaien & kleding herstellen’ is georganiseerd door Samen voor De Bilt. Zij brengen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties bij elkaar om maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt te bevorderen. WVT levert voor de cursus de docent, de ruimte, de naaimachines en het materiaal. Als welzijnsorganisatie heeft zij een uitgebreid activiteitenaanbod voor alle leeftijden. Zij is gericht op versterking van de sociale samenhang en het bevorderen van leefbaarheid en welzijn.

Ook meedoen?
Wilt u ook actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt, judith@samenvoordebilt.nl, of M (06) 11 56 49 57. Heeft u interesse om deel te nemen aan de cursus of kent u iemand die hiervoor in aanmerking komt? Laat het ons dan weten. Bij voldoende deelname starten we later in het jaar een tweede groep!

Zie ook de rapportage van De Bilt in Beeld.
Biltsche Courant d.d. 23 april 2018 – Hulpvaardigheid onderling groot

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

'Hekwerkdag' voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto: © Hans Lebbe/HLPImages)Bijeenkomst 24 mei 2018 - Biltse organisaties gaan voor Duurzame Mobiliteit
X