Succesvolle 8e Biltse Beursvloer

 in Nieuws
Tijdens de 8e Biltse Beursvloer op donderdag 15 november werden 82 matches gemaakt!


Foto’s © Hans Lebbe – HLP Images

De Bilt, 16 november 2018

 

Samen voor De Bilt organiseerde op donderdag 15 november een succesvolle Beursvloer in de sfeervolle Kapel op het Berg en Bosch-terrein. Biltse bedrijven en Biltse maatschappelijke organisaties ontmoetten elkaar daar. Zij handelden in materialen & middelen, kennis & kunde en helpende handen. Wat de een over heeft of graag biedt, heeft de ander net nodig. Het leverde 82 matches op met een maatschappelijke waarde van €189.365.

De beursvloer is een netwerkevenement tussen lokale bedrijven, stichtingen, verenigingen, gemeente De Bilt en het onderwijs. Vooraf konden mensen een workshop (zie impressiefoto) volgen met tips om goed te handelen op de Beursvloer.

Voorbeeldmatch: Plukdoolhof
Als voorbeeld van een match werd de Plukdoolhof ingebracht. Reinaerde wil dit doolhof naast hun kinderboerderij de Schaapskooi aanleggen. Dit is een plek waar jong en oud de vruchten van de struiken en bomen kunnen eten. Om dit te realiseren zochten ze onder andere groepen om de tuin aan te leggen. Hierop reageerde de Kiwanis Club direct enthousiast. Als tegenprestatie verzorgt Reinaerde een dag voor familieleden.

Om 16.15 uur opende André Landwehr, wethouder van gemeente De Bilt, de Beursvloer met een slag op de gong en konden alle aanwezigen hun matches sluiten. De notaris legde de afspraken officieel vast. De accountant bepaalde vervolgens de geschatte maatschappelijke waarde.

Mooie matches
Een handgreep uit de mooie matches: De Totem biedt onder andere aan Mens De Bilt en Stichting Eet Mee! een workshop ’OneMinute video maken’, Tap DELA gaat op de Julianaschool een les over uitvaart verzorgen, Linsen Communicatie gaat Huize Het Oosten communicatie-advies geven, de Rabobank biedt aan Steunpunt Vluchtelingen een computercursus aan en Hotel Van der Valk De Bilt faciliteert serviesgoed aan Samenloop voor Hoop De Bilt.

Aan het eind van de middag sloot notaris Frans van Beek af met een slag op de gong en de bekendmaking van het aantal matches en de maatschappelijke waarde. Hij was trots op de grote opkomst en het enthousiasme tijdens de Beursvloer. Hieruit blijkt de maatschappelijke betrokkenheid in De Bilt. Uiteraard gaat het er nu om de komende tijd de matches te gaan uitvoeren.

Samen voor De Bilt kon deze Beursvloer alleen organiseren door medewerking van veel organisaties zoals Aangenaam Ontwerp, de Keenschool, fotograaf Hans Lebbe, fotografe Bea Blauwendraat, Tap DELA en Park Berg en Bosch.

Beeldverslag
De Bilt in Beeld was ook aanwezig bij de Beursvloer en maakte een beeldverslag.

Reportage
Sanne van der Zee en Rombout Verschoor (Het Van der Zee Idee) maakten een reportage van de Beursvloer op 15 november 2018.

Meer informatie
Wilt u meer weten over deze Beursvloer of wilt u als organisatie (alsnog) een match maken? Of wellicht heeft u interesse om als organisatie partner te worden van Samen voor De Bilt.
Neem dan contact op met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt, telefoon (06) 46 06 40 10, of Judith Boezewinkel, intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Samen voor De Bilt, telefoon (06) 11 56 49 57, info@samenvoordebilt.nl.

Zie ook
Beursvloer De Bilt
Overzicht met vraag & aanbod
Overzicht gemaakte matches

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Het Nieuwe Lyceum is maatschappelijke partner van Samen voor De Bilt
X