Rabobank geeft gastlessen over geld en fraudegevaar

 in Nieuws
Rabobank geeft bij Aeres gastlessen over geld en whatsapp-fraude

Foto’s: Hans Lebbe (HLP Images)

6 maart 2020

Zo’n 80 tweedeklassers van onze maatschappelijke partner Aeres VMBO Maartensdijk kregen van Rabobank Rijn en Heuvelrug, één van onze founders, gastlessen over financiële zelfredzaamheid en het gevaar van fraude. Ook kregen zij les over de waarde van geld en sparen. In één dag gaven Corine Das en Melanie Wissenburg, beiden werkzaam bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, acht gastlessen.

Rabobank Rijn en Heuvelrug geeft gastlessen over geld en whatsapp-fraude bij AERES VMBO Maartensdijk

Waarom sparen?
Tijdens een interactieve les vertelde Melanie Wissenburg de kinderen over de waarde van geld. Wat verdien je als je straks gaat werken? Wat moet je daarvan betalen? Wat kost het om je kinderen te laten studeren? Doel van de les was om de leerlingen bewust te maken van de kosten voor levensonderhoud en het belang van sparen. En om hen te laten zien dat een groot bedrag opbouwen echt mogelijk is.

Whatsapp-fraude
Corine Das nam de leerlingen vervolgens mee in de wereld van cybercrime; het gevaar van fraude, via mobiel en computer. Wat is whatsapp-fraude en phishing, en wat moet je doen als hier slachtoffer van wordt?

Rabobank Rijn en Heuvelrug geeft gastlessen over geld en whatsapp-fraude bij AERES VMBO Maartensdijk

Corine vertelt: ‘Wekelijks nemen we afscheid van minderjarige klanten, die via whatsapp-fraude hun rekening hebben ‘uitgeleend’. Wat veel mensen niet weten, is dat zij de komende acht jaar geen rekening meer kunnen openen bij ons. En afhankelijk van de ernst van de fraude, ook niet bij andere banken. Als Rabobank vinden wij het belangrijk hierover te vertellen, zodat we dit soort ellende helpen voorkomen.’

Gastlessen
Wilt u meer informatie over gastlessen en/of wilt u net als Aeres VMBO en de Rabobank ook bijdragen aan meer maatschappelijke betrokkenheid in gemeente De Bilt? Neemt u dan contact op met Judith Boezewinkel, judith@samenvoordebilt.nl, 06-11 56 49 57.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Frank en Marieke van Reinaerde samen aan het werk bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven (© Oranje Fonds - Remko de Waal)De Biltse Telefoonlijn helpt bij eenzaamheid door coronavirus
X