WIJ(K) GELUK – Rozenactiviteit groot succes

 in Nieuws
Ruim 400 buren ontvingen een roos als lichtpuntje

Foto’s: Hans Lebbe (HLP Images)

5 maart 2021

Deed je afgelopen week de deur open, dan had je kans dat een buurman of -vrouw op de stoep stond met een mooie roos en persoonlijke boodschap. Wie een roos ontving, mocht er ook weer eentje doorgeven aan een andere buur. Voor veel wijkbewoners in de gemeente De Bilt was het een hart onder de riem in deze coronatijd. Ruim 400 buren ontvingen een roos.

Samen voor De Bilt - Rozenactie van WIJ(K) GELUK groot succes (Foto: © Hans Lebbe - HLP Images)

Foto: v.l.n.r.: Nadia Gandon-Najib (Tap DELA), projectleider WIJ(K) GELUK Heleen André de la Porte en buurvrouw Marianne Broeke. Heleen: “Een beetje aandacht voor elkaar, iets aardigs zeggen tegen je buurtgenoot. Het is zo waardevol, altijd en zeker in coronatijd!” (Foto: © Hans Lebbe – HLP Images)

Lichtpuntjes
Initiatiefnemers van dit denkbeeldige lint van rozen is WIJ(K) GELUK. Dit project heeft als doel om lichtpuntjes in wijken te creëren, samen met de wijkbewoners.

Vier het leven
Onze bedrijfspartner Tap DELA Bilthoven leverde de rozen met bijpassende kaartjes voor de actie. Nadia Gandon-Najib van Tap DELA vertelt: “Toen Samen voor De Bilt ons vroeg om mee te doen aan de rozenactie hebben we volmondig ‘ja’ gezegd. Het sluit immers naadloos aan op onze eigen campagne: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan? We willen graag mensen uitnodigen om lieve woorden te delen en ze niet onuitgesproken te laten. Op deze manier maken we Nederland met elkaar een beetje mooier.”

Samenwerking
WIJ(K) GELUK is een initiatief van onze maatschappelijke partner het KunstenHuis, Dynamo Advies en Samen voor De Bilt. Het project werkt samen met diverse lokale organisaties en wordt ondersteund door onze founder gemeente De Bilt, Stichting Mens en zijn Natuur en onze founder Rabobank Rijn en Heuvelrug (Rabobank Stimuleringsfonds).

Samen voor De Bilt - Rozenactie van WIJ(K) GELUK groot succes (Foto: © Hans Lebbe - HLP Images)

Ook wijkgeluk brengen in je eigen wijk?
Kijk op www.actiefindebilt.nl onder de button WIJ(K) GELUK. Daar vind je ook de contactgegevens van projectleider Heleen André de la Porte (onder eerste bullit).

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze samenwerking? Neem dan contact op met Judith Boezewinkel, intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen, judith@samenvoordebilt.nl.

Lees ook: WIJ(K) GELUK organiseert rozenactiviteit

WIJ(K)GELUK - Een roos aan een buurtgenoot

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Het Bezinningshuis is nieuwe partner van Samen voor De Bilt.Samen voor De Bilt - ROBIN BEST helpt de Vrijwilligerscentrale in De Bilt
X