De Bilt slibt dicht

 

(Foto: Verkeersregulatie op Soestdijkseweg – © Nienke van Weele)

De Bilt, 1 mei 2018

Gemeente De Bilt slibt dicht
De wegen in en om De Bilt slibben dicht. Tussen 2020 en 2030 krijgen we te maken met een bereikbaarheidsprobleem.

In de regio Midden-Nederland staan we voor een enorme bereikbaarheidsopgave. De filedruk rond de grote steden neemt toe en de drukte op de fietspaden en in het openbaar vervoer groeit gestaag. Daar komen de werkzaamheden aan de Ring Utrecht nog eens bij. Maatregelen om de filedruk te verlichten, zoals de aanleg van meer asfalt, hebben maar beperkt effect. We zullen moeten kijken naar slimme, duurzame manieren van reizen én werken. Dat levert veel op: een betere bereikbaarheid, CO2-reductie, vitale medewerkers en lagere kosten.
Hoe kunnen we samen zorgen voor een betere bereikbaarheid van De Bilt? Wat zijn de ervaringen van Biltse bedrijven die een CO2-footprint hebben laten maken en al aan de slag zijn gegaan met duurzame mobiliteitsmaatregelen? Hoe kunt u medewerkers stimuleren om duurzamer en slimmer te reizen? Graag gaan we met u over deze thema’s in gesprek.

Bijeenkomst
Op donderdag 24 mei 2018 organiseren we van 16.00-18.00 uur daarover een bijeenkomst bij advies- en ingenieursbureau Sweco in De Bilt. De organisatie is in handen van Samen voor de Bilt en U15. U15 is een netwerk van werkgevers die samen gaan voor duurzame mobiliteit in de regio Midden-Nederland. Alle informatie over de bijeenkomst vindt u in de uitnodiging. U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden bij joanne@samenvoordebilt.nl

Platform Duurzaamheid
Het Platform Duurzaamheid, bestaande uit vertegenwoordigers van onze partners, organiseert jaarlijks een bijeenkomst over een duurzaamheidsthema. In 2015 was het thema ‘De Waarde van Afval’, in 2016 ‘De Waarde van Voedsel’ en in 2018 ‘Duurzame Mobiliteit’.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt, telefoon 06- 46 06 40 10 of via joanne@samenvoordebilt.nl.

Zie ook
De Vierklank d.d. 9 mei 2018 – Gemeente De Bilt slibt dicht 

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search

X