Inspirerend voedselcafé

Biltsheerlijk

(Grote foto: Hans Lebbe – HLP Images)

De onlangs opgerichte Stichting Biltsheerlijk organiseerde op donderdag 19 januari 2017 een voedselcafé in de oranjerie van Tuinderij Eyckenstein te Maartensdijk. Het doel was ideeën op tafel te krijgen om lokaal en milieuvriendelijk voedsel te stimuleren. De bijeenkomst was onderdeel van een serie over duurzaamheid, waar gemeente De Bilt in 2014 mee is gestart. De bijeenkomst werd georganiseerd samen met de gemeente en Joanne Penning van Samen voor De Bilt.

Veel animo!
Er blijkt veel belangstelling voor het onderwerp: de zaal zat bomvol ondernemers, bewoners en vertegenwoordigers van organisaties die zijn betrokken bij duurzaam voedsel. Na een presentatie over de noodzaak van duurzaam voedsel en een mooi praktijkverhaal van ‘Willem & Drees’ gingen mensen enthousiast aan de slag met eigen ideeën. Er werd stevig gepleit voor lokale voedselmarkten, samenwerkingsverbanden tussen producenten en consumenten, een Biltse fietsroute, Food Events, maar ook voor educatie op basisscholen. De deelnemers zien nieuwe kansen en mogelijkheden, waar zij ook na de bijeenkomst mee aan de slag gaan.

Symbool voor Duurzaamheid
Als kers op de taart reikte wethouder (en ambassadeur van Samen voor De Bilt) Anne Brommersma het duurzaamheidssymbool van gemeente De Bilt uit aan Luuk Schouten, die deze trots in ontvangst nam. ‘Luuk is duurzaam op meerdere fronten; niet alleen teelt hij biologisch, maar ook weet hij zijn producten lokaal af te zetten. Mede door zijn inzet is cultureel erfgoed op landgoed Eyckenstein van de ondergang gered’, aldus Anne Brommersma. Het voedselcafé werd afgesloten met een (h)eerlijk lokaal buffet rondom de houtkachel.

Verslagen
Lees hier het verslag van het Voedselcafé.
Bekijk het beeldverslag dat De Bilt in Beeld maakte van deze bijeenkomst.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over Biltsheerlijk? Neem dan contact op via biltsheerlijk@gmail.com

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search

X