Biltse Bouwkringloop

(Grote foto © Bouwkringloop Amersfoort)

Gemeente De Bilt heeft de wens om te komen tot een Bouwkringloop. In de Bouwkringloop komen vele kleine restpartijen bouw- en sloopmaterialen bij elkaar. Op deze manier kunnen materialen worden hergebruikt en verdwijnt er zo min mogelijk bij het afval.

Eerste Bouwkringloop in Bilthoven
Sinds oktober 2021 kun je bij de Hubo in Bilthoven terecht voor bouwkringloopspullen.
Lees meer …


Bijeenkomsten

In 2017 en 2018 organiseerden we hierover twee bijeenkomsten:

In gemeente De Bilt is er de wens voor een bouwkringloop.

1 juni 2017 – Circulair Bouwen
Het doel van deze bijeenkomst was Biltse bouwbedrijven, architecten en loodgieters te inspireren door waardevolle informatie te geven en samen in gesprek te gaan over de mogelijkheden van biobased bouwmaterialen en ze te stimuleren om restmateriaal her te gebruiken. Het verslag van deze bijeenkomst kunt u nalezen.

14 juni 2018 – Bouwafval of waardevolle grondstoffen
Kleine restpartijen, zoals schroeven, bakstenen en dakpannen: wat moet je er na een klus nog mee? Het zijn spullen die vaak direct bij het afval verdwijnen. In deze bijeenkomst gingen we in gesprek over recente ontwikkelingen in circulair bouwen. Hoe kunnen we de waarde van materialen behouden? Hoe brengen we vraag en aanbod van herbruikbaar materiaal samen en wat kunnen we zelf concreet gaan doen in De Bilt?
Het verslag van deze bijeenkomst kunt u nalezen.
N.B.: Inmiddels is een haalbaarheidsonderzoek gedaan naar de kansen en risico’s om een Biltse Bouwkringloop op te zetten. Samen voor De Bilt vervult hier een praktische rol in door haar netwerk in te zetten.

Bouwkringloop in Amersfoort
Amersfoort heeft een eerste Bouwkringloop met een Pilotwinkel. Meer informatie hierover is te vinden op de website van Bouwkringloop.

Meer weten en meedenken?
Wilt u met ons meedenken over dit onderwerp of wilt u hier meer over weten? We horen het graag. Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl of met Judith Boezewinkel, judith@samenvoordebilt.nl of 06-11 56 49 57.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

X