Biltse kledingruilbeurs


Samen voor De Bilt heeft met leerlingen van De Werkplaats, Het Nieuwe Lyceum (HNL), de Aeres VMBO en de Keenschool op 29 september 2019 een kledingruilbeurs georganiseerd.

Ruime keus op de eerste Biltse Kledingruilbeurs

Ruime keus op de eerste Biltse Kledingruilbeurs

‘Nieuwe’ kleren
Waarom kleding ongebruikt in de kast laten hangen of weggooien als je een ander er blij mee kunt maken? Mensen konden vooraf hun kleding inbrengen. De leerlingen sorteerden de kleding en gaven er punten aan. Met die punten konden de mensen later ‘nieuwe’ kleren uitzoeken.
Terwijl het buiten flink regende, was het in de theaterzaal van De Werkplaats warm en gezellig. De ingeleverde kleding hing goed gesorteerd op rekken of lag overzichtelijk op een tafel. Leerlingen zorgden dat alles goed verliep en boden de gasten koffie en thee aan. Opmerkelijk waren de reacties van de gasten achteraf.

‘Te gek dat jonge mensen dit organiseren’
‘Een goed initiatief, ik heb leuke nieuwe kleren gescoord’


Goede voorbereiding

De leerlingen zelf hadden veel tijd in de voorbereidingen van de Beurs gestoken en ook in het inzamelen, sorteren en ophangen. Een leerling zegt: ‘Het was een goede ervaring om met andere scholieren die niet bij mij op school zitten, dit te organiseren. Ik wist niet dat er zoveel bij komt kijken voordat zo’n kledingruilbeurs er staat. Je moet letterlijk over alles nadenken: de locatie, tijdstip, ga je geld vragen, hoe communiceer je en dergelijke.’
De leerlingen waren blij dat ze op deze manier een steentje konden bijdragen aan het milieu.

Meer weten of opgeven?
Wilt u meer weten over deze kledingruilbeurs of andere activiteiten van Samen voor De Bilt? Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

Lees ook
De Vierklank d.d. 5 september 2019 – Biltse scholieren organiseren Kledingruilbeurs
Biltsche Courant d.d. 7 oktober 2019 – Biltse Scholieren organiseren eerste Biltse KledingRUILbeurs
De Vierklank d.d. 11 oktober 2019 – Eerste Biltse kledingruilbeurs

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Samen voor De Bilt - Bijeenkomst 'De impact van technologie op werk' bij partner Rabobank Rijn en Heuvelrug, 18 juni 2019Samen voor De Bilt organiseert in het najaar van 2020 het tweede Maatschappelijk Diner
X