Impact van technologie op werk

 in Geen categorie
Bijeenkomst duurzame inzetbaarheid dinsdag 18 juni 2019 vanaf 15.00 uur

De arbeidsmarkt verandert door technologische ontwikkelingen: de inhoud van het werk wijzigt, banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan. Er is een tekort aan technisch personeel en personeel in zorg en onderwijs en een overschot in administratief personeel. De technologische ontwikkelingen vragen om andere vaardigheden. Hoe houden we ons personeel ‘future-fit’ en hoe weten we nieuwe mensen aan te trekken met de benodigde vaardigheden?

Steven Keislair, regiomanager Randstad Techniek, zal ons informeren over de invloed van de technologische ontwikkelingen op de inzet van personeel. Corine Das-Evers, Manager Dagelijkse Bankzaken Rabobank Rijn en Heuvelrug, vertelt vervolgens hoe zij in hun eigen bedrijf omgaan met duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers nu er technologische veranderingen zijn.

Workshops

Mentaal fit en de inzet van e-health
Per jaar zijn er steeds meer werkenden die onder hoge druk functioneren in steeds veranderende organisaties met meer prikkels. Ruim 40% van de mensen die zich ziek meldt, heeft psychische klachten. De kosten lopen jaarlijks op tot € 2,7 miljard. Hoe houd je als werkgever je werknemers vitaal en fit? De Helen Dowling Academie vertelt over haar aanpak en de rol van e-health hierbij.
Door: Renate Koers, Helen Dowling Instituut, en Els Kuin, Kuin Bedrijfsarts & Consultant

Jobcraften – een leukere baan, zonder weg te gaan
Jobcraften (‘boetseren’ van je baan) is een concrete en speelse manier om leuker werk te krijgen zonder van baan te hoeven veranderen. Door met andere ogen naar je werk te kijken, ontdek je hoe je bepaalde onderdelen kunt aanpassen, zodat ze beter aansluiten bij je behoeften en competenties. Je ziet hoe kleine veranderingen een groot effect kunnen hebben op meer plezier en zelfsturing in je werk. Wil je hier meer over weten, voor jezelf, of voor je organisatie? In deze workshop komen beide aspecten aan bod.
Door: Marjan Soudant, RIVM

De kansen van technologie voor arbeidsbeperkten … be challenged!
We prikkelen u met de laatste technologische ontwikkelingen die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt makkelijker aan het werk helpen. En u wordt als deelnemer uitgedaagd om in een mini-challenge ideeën uit te werken voor cliënten van Reinaerde.
Door: Marieke Mulder, De Normaalste Zaak, en Stefan Poelman, Reinaerde

Matchen van vraag en aanbod van personeel in De Bilt
In veel sectoren is er sprake van een tekort aan personeel. Denk bijvoorbeeld aan de Zorg en Techniek. In andere sectoren zullen door de technologische veranderingen de komende tijd juist banen verdwijnen, zoals administratieve functies. In deze workshop onderzoeken we hoe u als werkgever slim sturing kunt geven aan in- en uitstroom. En we verkennen of we vraag en aanbod van medewerkers gemakkelijker bij elkaar kunnen brengen.
Door: Lucienne Stavenuiter, Werkplaats 21, en Simon Bremmer, Gemeente De Bilt

Uitnodiging voor de bijeenkomst 'De impact van technologie op werk' - dinsdag 18 juni 2019

Uitnodiging
Rabobank Rijn en Heuvelrug en partners van Samen voor De Bilt nodigen u uit voor deze bijeenkomst op dinsdag 18 juni 2019 van 15.00-18 uur bij Rabobank Rijn en Heuvelrug, Utrechtseweg 25 in Zeist.

Impressie en presentaties
Bekijk de impressie en presentaties van deze bijeenkomst op 18 juni 2019.

Meer informatie
Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. Wilt u meer informatie over ‘De impact van technologie op werk’? Neemt u dan contact op met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Frank en Marieke van Reinaerde samen aan het werk bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven (© Oranje Fonds - Remko de Waal)
X