BCB-leden steken handen uit de mouwen bij Huize het Oosten

21 juni 2018

Op een regenachtige middag werkten enthousiaste leden van Business Contact De Bilt (BCB) vrijwillig bij woonzorgcentrum Huize het Oosten. Ze deden diverse werkzaamheden ter verfraaiing van twee balkons, waaronder het poten van plantjes en het schoonspuiten van meubilair. Daarnaast werden bewoners verwend met versgebakken wafels bij de thee. De middag werd afgesloten met een borrel, met BCB leden èn bewoners van Huize het Oosten. Met dit vrijwilligerswerk leverden BCB leden een mooie bijdrage aan de Biltse samenleving.

Mw. G. van Dalenpleintje
Initiatief voor het opknappen van de balkons kwam van mevrouw Van Dalen, bewoonster van Huize het Oosten. Zij is inmiddels helaas overleden. Ter herinnering aan haar is één van de balkons nu omgedoopt tot het Mw. G. van Dalenpleintje.

De heer T. Rijntjes, voorzitter van het HuisKringBestuur, bedankte de leden van BCB De Bilt uitvoerig voor hun geweldige inzet van die middag.

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen
Samen voor De Bilt organiseerde deze middag, in samenwerking met BCB. Deze stichting legt contacten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en organiseert activiteiten om maatschappelijke betrokkenheid in de lokale omgeving te bevorderen. Als lid van Samen voor De Bilt toont ook BCB De Bilt zich betrokken. Deze middag was daar een mooi voorbeeld van.
BCB-lid Sanne van der Zee, medeorganisator van de middag namens BCB De Bilt, was er ook bij.
Zij vertelt: ‘Met een middagje klussen hebben we de leefruimte van de bewoners kunnen vergroten omdat ze nu bij mooi weer op de balkons kunnen zitten. Zoiets aanpakken met een clubje mensen is eigenlijk een kleine moeite en een groot plezier. Bovendien is het hartstikke leuk en gezellig om te doen!’

Ook actief worden?
Wilt u ook, net als BCB De Bilt, samen met collega’s actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt, judith@samenvoordebilt.nl, of M (06) 11 56 49 57.

Ook matchen?
Ook interesse om een match te maken? Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

In de media
De Vierklank d.d. 28 juni 2018 – ‘BCB steekt handen uit de mouwen
BCB De Bilt – ‘Terugblik klusmiddag Huize Het Oosten

Related Projects

Start typing and press Enter to search

'Hekwerkdag' voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto: © Hans Lebbe/HLPImages)Samen voor De Bilt - Leerlingen van Keen School treden op bij woon- en zorgcentrum De Koperwiek (Foto: De Vierklank)
X