‘Hekwerkdag’ voor medewerkers Poonawalla Science Park

(‘Hekwerkdag’ voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto’s: © Hans Lebbe/HLPImages)

12 april 2018

Het was mooi weer toen medewerkers van Poonawalla Science Park B.V. vrijwillig actief waren bij Academisch Hospice Demeter en kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde. Zij repareerden en schilderden daar onlangs de hekken en deden andere tuinklussen. Zo leverden zij een concrete bijdrage aan de Biltse samenleving.

`Hekwerkdag` voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto: © Hans Lebbe/HLPImages)

Cindy Hagenouw van het Hospice Demeter vertelde over het belang van een goed onderhouden tuin voor zieke mensen. Vanuit dit besef zei een vrijwilliger: ‘Mijn middag is nu al geslaagd. Wat een goed doel. Fijn dat we dit doen’. Hij en zijn collega’s schilderden extra gemotiveerd de hekken, klaarden diverse tuinklussen en maakten het terras schoon.
Bij kinderboerderij de Schaapskooi van Reinaerde vervingen medewerkers van Poonawalla Science Park B.V. alle versleten palen van het hek. Mede dankzij de hulp van twee professionals van Agterberg b.v. is het hekwerk nu tiptop in orde.

Maatschappelijk Betrokken
Samen voor De Bilt organiseerde de middag. Deze stichting legt contacten tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties en organiseert allerlei activiteiten om maatschappelijke betrokkenheid te bevorderen.

`Hekwerkdag` voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto: © Hans Lebbe/HLPImages)

De directie van Poonawalla Science Park B.V. koos bewust voor een maatschappelijk betrokken invulling van hun teammiddag. Het bedrijf, eigenaar van Utrecht Science Park/Bilthoven, is zich bewust van haar omgeving. Ze wil graag haar betrokkenheid tonen bij de Biltse samenleving. ‘En hoe kun je dat als bedrijf beter doen dan werken als vrijwilliger bij non-profit organisaties?’, aldus Martin Le Loux, Directeur Vastgoed bij Poonawalla Science Park B.V. Hij vult aan: ‘Voor onze medewerkers was de middag leerzaam. Ze hebben respect gekregen voor het werk dat wordt gedaan bij deze bijzondere organisaties’.

Vrijwilligers altijd welkom!
Zowel het Hospice Demeter als kinderboerderij De Schaapskooi maken graag gebruik van de inzet van (bedrijfs)vrijwilligers. Dankzij deze hulp worden extra klussen gedaan. Bovendien is het een waardevolle ervaring, zowel voor vrijwilligers als voor cliënten.

Ook actief worden?
Wilt u ook, net als Poonawalla Science Park B.V., samen met collega’s actief zijn in de Biltse samenleving, neem dan contact op met Judith Boezewinkel van Samen voor De Bilt, judith@samenvoordebilt.nl, of M (06) 11 56 49 57.
Wilt u zich inzetten als vrijwilliger bij Hospice Demeter of kinderboerderij De Schaapskooi? Laat het ons dan ook weten. Wij brengen u graag met hen in contact.

In de media
De Bilt in Beeld 13 april 2018 – ‘Hekwerkdag’ voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V.
De Vierklank 17 april 2018 – ‘Hekwerkdag’ bij Demeter en De Schaapkooi
Biltsche Courant 18 april 2018 – ‘Hekwerkdag’ door medewerkers Poonawalla Science Park

Ook matchen?
Ook interesse om een match te maken? Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Match Samen voor De Bilt - Leerlingen Aeres MAVO bezoeken buren woonzorgcentrum d’Amandelboom
X