Leerlingen bezoeken d’Amandelboom

28 september 2017

Leerlingen van de Aeres MAVO Bilthoven, voorheen Oranje Nassau Mavo, hebben op 28 september 2017 een bezoek gebracht aan woonzorgcentrum d`Amandelboom. Samen met de ouderen hebben ze cupcakes gebakken en deze versierd. Voor het personeel was er een broodpotje gemaakt. Het cadeau viel zeker in de smaak en jong en oud hadden veel plezier.

Nieuwe naam
Ter gelegenheid van de nieuwe naam van hun school hebben leerlingen van de Aeres MAVO Bilthoven in de week van 25 september allerlei activiteiten ondernomen, zoals het bakken van 175 cupcakes. Deze cupcakes werden later samen met de bewoners van d’Amandelboom versierd. De jongeren lieten zien hoe je met glazuur en fondant mooie gebakjes kunt maken. Er werd ondertussen veel gepraat en gelachen.

Match Samen voor De Bilt - Leerlingen Aeres MAVO bezoeken buren woonzorgcentrum d’Amandelboom

Food & Lifestyle
Eén van de doelen van de ontmoeting was dat de jongeren de ouderen en het woonzorgcentrum leren kennen. Sinds kort wordt bij Aeres namelijk het vak Food & Lifestyle gegeven. Woonzorgcentrum d’Amandelboom en de school willen samen gestalte geven aan de invulling van dit vak. Leerlingen helpen bij activiteiten met ouderen en medewerkers van d’Amandelboom geven gastlessen aan leerlingen. Zo maken leerlingen kennis met de zorg en kiezen wellicht ook voor dit vak.

Als blijk van waardering voor het zorgen voor de ouderen gaven de leerlingen aan de medewerkers een zelfgebakken broodje, gebakken in een bloempotje. De hoop werd uitgesproken dat er iets moois uit de samenwerking groeit. Een goede eerste stap is gezet.

Samen voor De Bilt verzorgde de match tussen d’Amandelboom en Aeres MAVO Bilthoven.

Tekst: Tina Bolks, vrijwilligerscoördinator woonzorgcentrum d’Amandelboom.

Ook matchen?
Ook interesse om een match te maken? Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Leerlingen Groenhorst Maartensdijk helpen voedsel inzamelen bij supermarkt Jumbo in Maartensdijk voor Voedselbank De Bilt'Hekwerkdag' voor medewerkers Poonawalla Science Park B.V. (Foto: © Hans Lebbe/HLPImages)
X