Leerlingen Keenschool onderzoeken woningbouw

 in Nieuws
Leerlingen Keenschool onderzoeken woningbouw in gemeente De Bilt

5 juli 2019

Leerlingen van de Keenschool, particulier voortgezet onderwijsschool bij Berg en Bosch, uit Bilthoven presenteerden op donderdag 4 juli jl. verschillende woningbouwlocaties en -plannen aan de gemeenteraad van De Bilt.

Zo’n tien leerlingen van de Keenschool onderzochten de afgelopen maanden waar woningen voor onder andere starters en ouderen kunnen worden gerealiseerd binnen de gemeente De Bilt. Daarbij keken zij met een creatief oog naar groen, voorzieningen en prijzen. De gemeenteraad besluit in juli en oktober over het aanwijzen van woningbouwlocaties. Bij deze besluiten zal de raad de presentatie van de leerlingen gebruiken.

Zoektocht naar woningbouwlocaties
Na het contact tussen de Keenschool en de gemeenteraad is nagedacht over een project waar zowel de leerlingen als de school iets aan zouden hebben. Er is gekozen voor een actuele onderzoeksvraag, namelijk de zoektocht naar woningbouwlocaties in de gemeente De Bilt. Tijdens het project leerden de leerlingen over democratische processen en hoe het een en ander werkt in het gemeentebestuur. Er werd een kennismaking georganiseerd op het gemeentehuis en een aantal raadsleden bracht een bezoek aan de school.

Leerlingen Keenschool onderzoeken woningbouw in gemeente De Bilt

Leerlingen Keenschool onderzoeken woningbouw in gemeente De Bilt

Resultaat
De gemeenteraad is onder de indruk van het verloop en de vorm van het project. In verschillende kernen zien de leerlingen mogelijkheden voor bijvoorbeeld tiny houses en starterswoningen. De leerlingen bleken geen moeite te hebben met het opofferen van weiland of een hole op een golfbaan. Dit zorgde voor een glimlach op de gezichten van de raadsleden, die straks vooral het algemeen belang zullen moeten afwegen.

Biltse Beursvloer
Op de beursvloer van Samen voor De Bilt van 15 november 2018 nam raadslid Michiel van Weele (D66) het initiatief voor een match van de Keenschool en de gemeenteraad. In samenwerking met raads- en commissieleden van vier politieke partijen (SP, VVD, Bilts Belang en D66) is de match van april tot juli uitgewerkt tot een leerzaam project als onderdeel van het schoolproject ‘Well-being’.
Op de Beursvloer handelden bedrijven en maatschappelijke organisaties in materialen, middelen en kennis & kunde. Zonder inzet van geld als ruilmiddel. Het eindresultaat van de achtste Beursvloer leverde 82 matches op met een maatschappelijke waarde van € 189.365. Netwerkorganisatie Samen voor De Bilt is organisator van de Beursvloer.

Meer informatie
Wilt u met uw organisatie ook actief zijn in de Biltse samenleving, neemt u dan contact op met Judith Boezewinkel, judith@samenvoordebilt.nl, M 06-11 56 49 57.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Tap DELA verzorgde een gastles over Afscheid aan groep 8 van de Julianaschool.Medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Utrecht gingen aan de slag bij maatschappelijke organisaties in De Bilt en Zeist: ‘DIT doen we samen’.
X