Tap DELA verzorgt gastles over Afscheid

 in Nieuws
Tap DELA verzorgde een gastles over Afscheid in groep 8 van de Julianaschool.

4 juli 2019

Op dinsdag 2 en donderdag 4 juli 2019 verzorgde uitvaartverzorger Tap DELA, één van onze bedrijfspartners, een gastles over Afscheid. Leerlingen van groep 8 van de Julianaschool vroegen de uitvaartverzorgers het hemd van het lijf.

Welke soorten afscheid ken je?
Hiermee begonnen Nadia Gandon-Najib en Sanne Jacobs van Tap DELA de gastles. Daarmee benadrukten ze dat een fijne manier van afscheid nemen belangrijk is in het leven, ook al is het soms lastig. Of het nu gaat over afscheid door overlijden, verhuizing of vertrek naar de middelbare school.

Op een laagdrempelige en heldere manier vertelden Nadia en Sanne de kinderen hoe ze een uitvaart organiseren. Bij de vraag wie een uitvaart heeft meegemaakt, steekt bijna de hele klas de vinger op. De kinderen stelden veel vragen, zoals: “Heb je weleens een uitvaart verzorgd van iemand die je kent?” En: “Kun je ook een begrafenis hebben zonder lichaam?” Het werd een openhartige en soms ook ontroerende les over een onderwerp dat voor velen niet gemakkelijk is.

Hoe vaak zeg je dat je iemand lief vindt?
Met deze mooie vraag sloten de dames de les af. Je kunt prachtige dingen over iemand zeggen bij een begrafenis. Maar waarom daarmee wachten als het ook vandaag kan? De kinderen kregen een houten hart om te versieren en weg te geven aan een dierbare. Op die manier kunnen ze juist in levende lijve vertellen hoe bijzonder iemand voor hen is.

Beursvloer
Deze gastles van Tap DELA op de Julianaschool was een zgn. match die tot stand kwam tijdens de Biltse beursvloer op 15 november 2018.
‘Wij zijn enorm blij met deze samenwerking die tot stand is gekomen op de Beursvloer,’ vertelt Nadia Gandon-Najib van Tap DELA enthousiast. Bij een uitvaart zien wij nog weleens dat een kind wordt weggehouden met de beste bedoelingen, om het te beschermen. Maar een kind heeft vaak ook behoefte aan afscheid nemen. Alleen gaat dat wat anders dan bij volwassenen. Met deze gastles wilden we de drempel verlagen door met elkaar over afscheid en dood te praten. Want hoe verdrietig het ook is, afscheid hoort bij het leven.’

Bij een beursvloer handelen bedrijven en maatschappelijke organisaties in materialen, middelen en kennis & kunde. Zonder inzet van geld als ruilmiddel. Samen voor De Bilt organiseert de beursvloer.

Ook een gastles bij u op school?
Bent u ook geïnteresseerd in een gastles van Tap DELA bij u op school? Neem dan contact op met Nadia Gandon-Najib van Tap DELA, M 06-10 27 07 80.

Ook Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?
Samen voor De Bilt stimuleert ontmoetingen tussen lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties. Wilt u met uw organisatie ook maatschappelijk betrokken zijn in de Biltse samenleving? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem daarvoor contact op met Samen voor De Bilt via Judith Boezewinkel, judith@samenvoordebilt.nl, M 06-11 56 49 57.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

RIVM-medewerkers van Bureau Directieraad zingen en tuinieren bij woonzorgcentrum d`AmandelboomLeerlingen Keenschool onderzoeken woningbouw in gemeente De Bilt
X