Groenhorst helpt Voedselbank

© Fotografie: Hans Lebbe (HLP Images)

22 mei 2017

Eind november 2016 ontmoetten Gerda Casteel, directeur Groenhorst Maartensdijk, en Rob Veerman, voorzitter van Voedselbank De Bilt, elkaar tijdens het eerste Biltse Maatschappelijk Diner. Rob zocht mensen die bij een supermarkt voedsel wilden inzamelen voor de Voedselbank. Gerda had leerlingen die dat zouden kunnen doen. Een match was snel gemaakt.

Leerlingen Groenhorst Maartensdijk helpen voedsel inzamelen bij supermarkt Jumbo in Maartensdijk voor Voedselbank De BiltDe leerlingen vroegen aan klanten van supermarkt JUMBO Jelle Farenhorst Maartensdijk of zij iets wilden kopen voor hun ‘dorpsgenoten in nood’. Het ging met name om lang-houdbare producten, die te vinden waren op een speciale afdeling in de supermarkt, waar Groenhorst-leerlingen advies gaven aan de klanten.

Leerlingen Groenhorst Maartensdijk helpen voedsel inzamelen bij supermarkt Jumbo in Maartensdijk voor Voedselbank De BiltNa het afrekenen van de boodschappen konden klanten de gekochte artikelen achterlaten bij de leerlingen van Groenhorst Maartensdijk of bij de vrijwilligers van Voedselbank De Bilt. Met de gedoneerde producten kunnen de circa 70 voedselpakketten (voor 220 personen) weer worden aangevuld. Groenhorst Maartensdijk, JUMBO Jelle Farenhorst en Voedselbank De Bilt spreken van een succesvolle actie! De leerlingen vonden het bovendien erg leuk om mee te doen en zo de Voedselbank en het werk beter te leren kennen en hun steentje bij te dragen.

Zie ook: De Bilt in Beeld – Jumbo en Groenhorst Maartensdijk in actie voor Voedselbank De Bilt

Eerste Maatschappelijk Diner

Deze zogenaamde match kwam tot stand tijdens het eerste Maatschappelijk Diner dat Samen voor De Bilt op 17 november 2016 organiseerde.

Ook matchen?
Ook interesse om een match te maken? Neem dan contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Klusteam Reinaerde maakt zonnepark De Bilt klaar voor zomerzonMatch Samen voor De Bilt - Leerlingen Aeres MAVO bezoeken buren woonzorgcentrum d’Amandelboom
X