Hèt andere bedrijfsuitje

Steeds vaker zien wij dat bedrijven en organisaties een andere invulling willen geven aan hun (jaarlijkse) personeelsuitje. Er is een trend zichtbaar van het gewone bedrijfsuitje naar een maatschappelijk betrokken teamuitje. Maar hoe vul je dit in? Het team van Samen voor De Bilt kan u hiermee helpen.

MVO-beleid
U herkent het vast wel: het inmiddels bekende jaarlijkse uitje gebaseerd op een TV-spel, met elkaar een boottocht maken, een citygame of andere activiteit. En als afsluiting een diner in een al dan niet lokaal restaurant. Niets mis mee en vaak ook gezellig om met collega’s op een andere manier met elkaar bezig te zijn. Echter, steeds vaker willen bedrijven zich op een maatschappelijk betrokken manier inzetten. Ook omdat dit beter aansluit bij het MVO-beleid van het bedrijf of de organisatie.

Hèt andere bedrijfsuitje
Dit doen zij bijvoorbeeld door zich als vrijwilliger in te zetten voor een ander. Denk aan wandelen of een high-tea met ouderen, waarbij persoonlijke aandacht en gezelligheid voorop staan. Of de handen uit de mouwen steken om iets te schilderen, te bouwen of op te knappen. Er zijn vele mogelijkheden om een verrassende kijk te krijgen in de wereld van een ander. Door letterlijk aan de slag te gaan bij een maatschappelijke organisatie staat u op een hele andere manier midden in de samenleving.

Waarom een bedrijfsuitje?
Een uitje met uw medewerkers levert voor u als bedrijf meerwaarde op, want

  • met uw hulp kunnen maatschappelijke organisaties doelen realiseren die voor hen anders moeilijk of niet haalbaar zijn;
  • u heeft de kans om uw lokale relaties te versterken èn u geeft een goed voorbeeld. Dit is positief voor het imago van uw bedrijf;
  • deelname levert veel op, zoals gemotiveerde medewerkers, blikverruiming en toegang tot nieuwe netwerken;
  • het is een goede en betekenisvolle invulling van de traditionele ‘teambuilding’ of personeelsuitje;
  • media-aandacht in de lokale media;
  • maar …. bovenal is het inspirerend en leuk voor alle partijen!

Organisatie
Het team van Samen voor De Bilt heeft ervaring in dergelijke teamuitjes en kan deze geheel of gedeeltelijk voor u organiseren. Wij hebben contacten met lokale maatschappelijke organisaties en weten waaraan behoefte is. Iedere activiteit bereiden wij zorgvuldig met u voor. Wij luisteren naar uw wensen en brengen advies uit. Vervolgens bespreken wij met u de verwachtingen, de mogelijke inzet en de kosten. Dit leggen wij vast in een (match)plan, zodat iedereen weet waaraan hij of zij toe is. Zo zorgen wij er ook voor dat de activiteit goed is voorbereid, aan uw verwachtingen voldoet en daarnaast zinvol is.

Diverse organisaties gingen u al voor en zijn enthousiast over deze andere invulling van een bedrijfsuitje. Enkele voorbeelden:

‘Hekwerkdag’ voor de medewerkers van Poonawalla Science Park/Bilthoven 
Tijdens dit uitje gingen medewerkers van Poonawalla Science Park aan de slag bij Academisch Hospice Demeter en kinderboerderij De Schaapskooi van Reinaerde. Daar repareerden en schilderden zij de hekken en deden tuinklussen. Lees meer over dit bedrijfsuitje van Poonawalla Science Park/Bilthoven.

RIVM’ers zingen en tuinieren bij d’Amandelboom
Medewerkers van het RIVM gingen met 25 collega’s naar woonzorgcentrum d’Amandelboom waar zij zongen en tuinierden. Ter afsluiting hadden zij een etentje in sociaal restaurant Bij De Tijd. Lees meer over dit bedrijfsuitje van het RIVM.

‘Het was bijzonder om samen met collega’s te gaan voor een personeelsuitje waarbij je, ook al is het maar kort, echt iets kunt betekenen voor een ander.’


Meer weten?
Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn voor uw volgende teamuitje? Neem dan vrijblijvend contact op met Joanne Penning, (06) 46 06 40 10 of joanne@samenvoordebilt.nl.

Most Recent Projects

Start typing and press Enter to search

X