Zingen en buiten spelen met livemuziek

 in Nieuws
Zingen en buiten spelen met livemuziek bij en voor (zorg)instellingen

(© Foto: Tina Bolks)

20 mei 2020 – Update 11 juni 2020

Dat er in de coronatijd veel spontane initiatieven ontstaan, mag inmiddels duidelijk zijn. Creativiteit in allerlei vormen komen tot stand. Ook in De Bilt zijn er volop activiteiten. Zoals zingen en sporten met en voor bewoners van Biltse (zorg)instellingen).

Het dak er af bij Zideris
Band De Buren trad op in de tuin van woonzorgcomplex Zideris in Huis ter Heide. De zeskoppige band zong heerlijke smartlappen en andere klassiekers voor de cliënten. Voor deze gelegenheid waren zij van diverse woonlocaties uit De Bilt en Bilthoven opgehaald. Ze dansten en zongen hard mee met de muziek en hadden enorm veel lol.

Burgerinitiatief: bewoners Vogelzang spelen buiten
Bewoners van de wijk Vogelzang deden mee aan ‘Buiten spelen’ bewegen voor ouderen onder begeleiding van muzikanten van onze maatschappelijke partner Het Kunstenhuis. Zij volgden de bewegingen van de buurtsportcoaches van MENS De Bilt in het plantsoentje aan de Kruislaan. Ook voorbijgangers sloten spontaan aan! Naderhand was er koffie.

Zingen
Menno en Anneke gingen langs bij De Reiger van Reinaerde waar de bewoners genoten van Nederlandstalige nummers. De dames van Bel AMI traden op bij verzorgingstehuis d’Amandelboom. Geheel in stijl trouwens van de jaren 40-50: in kleurrijke jurken met petticoat. Ook Gea en Ariaan lieten van zich horen. Dit keer in de tuin van het Leendert Meeshuis.

Buiten spelen
Een ander groot succes is Buiten Spelen, waarbij bewoners van De Toutenburg, de Vijverhof en een flat aan de Planetenbaan mee deden. Dank zij het weer werd dit een leuk muziek- en beweegmoment. Zowel de Biltsche Courant als De Vierklank publiceerden hier over. En Hans Lebbe van De Bilt in Beeld maakte er een mooi verslag van!

Meer informatie
Samen voor De Bilt organiseerde deze optredens. Wilt u ook optreden voor een (zorg)instelling? Of wilt u met uw organisatie maatschappelijk betrokken zijn bij gemeente De Bilt? Neem dan contact op met Joanne Penning, directeur Samen voor De Bilt, telefoon (06) 46 06 40 10 of via joanne@samenvoordebilt.nl.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Jaarverslag Samen voor De Bilt 2019Samen voor De Bilt organiseerde lunch voor medewerkers Biltse zorginstellingen
X