Het Nieuwe Lyceum nieuwe partner

 in Nieuws
Het Nieuwe Lyceum is de nieuwe partner van Samen voor De Bilt

15 maart 2019

Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven is partner geworden van Samen voor De Bilt. Op deze manier versterkt HNL de banden met de lokale Biltse samenleving.

Conrector Agaath Mauritz: ‘We geven onze leerlingen graag de mogelijkheid hun blik te verruimen door samenwerking met onze omgeving. Zo kunnen ze zich ontwikkelen tot maatschappelijk betrokken burgers’.
HNL en Samen voor De Bilt zetten hun samenwerking al eerder in. Zo waren leerlingen van HNL in 2018 te gast bij Sweco waar zij enkele workshops volgden met het thema ‘De toekomst van onze gemeente’. Aansluitend spraken leerlingen met raadsleden over een duurzaam De Bilt in 2030. Naast de workshops bemiddelde Samen voor De Bilt voor een les over circulaire economie. Momenteel is HNL actief bezig om afval op school te gaan scheiden.
De goede samenwerking tussen beide partijen is nu bezegeld met een partnerschap. In 2019 zal deze op dezelfde voet worden voortgezet.

Het Nieuwe Lyceum (HNL) partner van Samen voor De BiltMeer informatie
Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven.

In de media
De Vierklank d.d. 15 maart 2019 – Het Nieuwe Lyceum partner van Samen voor De Bilt.

Ook Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?
Samen voor De Bilt stimuleert ontmoetingen tussen lokale bedrijven en maatschappelijke organisaties. Wilt u met uw organisatie ook maatschappelijk betrokken zijn in de Biltse samenleving? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem daarvoor contact op met Judith Boezewinkel, intermediair Maatschappelijk Betrokken Ondernemen Samen voor De Bilt, via judith@samenvoordebilt.nl of telefoon (06) 11 56 49 57.

Foto: De Vierklank

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Plantdag eerste Plukdoolhof van Nederland in Bilthoven (De Schaapskooi, Reinaerde). Foto © Hans Lebbe, HLP Images
X