Medewerkers WKZ vrijwillig aan de slag in De Bilt

 in Nieuws
WKZ-medewerkers gingen aan de slag in De Bilt.

4 december 2019

Onlangs gingen bijna 40 medewerkers van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (UMC Utrecht) als vrijwilliger aan de slag in De Bilt. Zij brachten de bewoners van De Biltse Hof (De Bilthuysen) een bezoek en deden verschillende klussen bij Reinaerde kinderboerderij De Schaapskooi. Ook het Van Boetzelaerpark pakten zij aan. Ondanks het regenachtige weer was het een productieve en vooral heel gezellige middag.

Medewerkers van het Wilhelminakinderziekenhuis (WKZ) gingen vrijwillig aan de slag in De Bilt.

Medewerkers van het Wilhelminakinderziekenhuis (WKZ) gingen vrijwillig aan de slag in De Bilt.

Mooie contacten
In De Biltse Hof zongen vrijwilligers met bewoners liedjes van vroeger. Daarna speelden zij in groepjes diverse spelletjes. Er ontstond mooi contact tussen de vrijwilligers van het WKZ en de bewoners van De Biltse Hof.
Bij kinderboerderij De Schaapskooi gingen de vrijwilligers samen met cliënten van Reinaerde aan de slag met schilderen, vegen, harken, opruimen, sjouwen en boenen. De vloer van de hooischuur kreeg een nieuwe verflaag en de cavia’s zitten weer in een mooi geschilderd hok. In het Van Boetzelaerpark was het vooral zaak om zaailingen van de esdoorn te verwijderen. Hiermee blijft de diversiteit in het park van bloemen en planten behouden. Een zware, maar belangrijke klus.

UMC maatschappelijk betrokken
Eerder gingen medewerkers van de afdeling DIT (Directie Informatie Technologie) van het UMC Utrecht in De Bilt vrijwillig aan de slag. Ook het WKZ wilde haar maatschappelijke betrokkenheid tonen in de lokale omgeving. Met in totaal 120 uur hebben de vrijwilligers veel belangrijk werk verzet in één middag.

Ook Maatschappelijk Betrokken Ondernemen?
Wilt u net als UMC Utrecht en het WKZ samen met collega’s actief zijn in de lokale omgeving of maatschappelijk betrokken zijn in de Biltse samenleving? Wij gaan graag met u in gesprek. Neem daarvoor contact op met Judith Boezewinkel, judith@samenvoordebilt.nl, 06-11 56 49 57.

Kijk ook eens bij de mogelijkheden voor een bedrijfsuitje.

Recommended Posts

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start typing and press Enter to search

Poonawalla Science Park is de nieuwe bedrijfspartner van Samen voor De Bilt.Frank en Marieke van Reinaerde samen aan het werk bij Kinderboerderij De Schaapskooi in Bilthoven (© Oranje Fonds - Remko de Waal)
X